Innovations Pædagogik

Lotte Darsø

Forlag: Samfunds litteratur
1. udgave 2011
ISBN-Nummer: 978-87-593-1537-8

Fra bogens bagside:

Lektor i innovation Lotte Darsø viser i denne bog, hvordan du som underviser, projektleder eller konsulent kan fremelske innovationskompetence.

Innovationskompetence dækker over evnen til at skabe innovation ved at navigere effektivt i samspil med andre i komplekse sammenhænge. For at indfange kompleksiteten i kompetencebegrebet introducerer forfatteren en analytisk skelnen mellem socio- og intrainnovative kompetencer.

Innovationspædagogik drejer sig om at designe og tilrettelægge undervisningsforløb, der fremelsker deltagernes innovationskompetence. Bogens ledetråd er innovationsdiamanten, som skaber et krydsfelt mellem viden, ikke viden, relationer og koncepter.

Fokus er på de sociale og pædagogiske rammer, der fremmer innovationsprocesser, og hvordan de kan skabes og udfoldes.

Bogens formål er at inspirere til fornyelse ved at tilbyde en række teoretiske modeller, gennemprøvede metoder og nye praksisser, såsom skabelse af læringsrum for innovation, anvendelse af æstetiske og kunstinspirerede skabelsesprocesser samt ledelse af innovationsprocessen gennem forskellige sociale teknologier.

Bogens formål er at inspirere til fornyelse ved at tilbyde en række teoretiske modeller, gennemprøvede metoder og nye praksisser.