Øvelse – netværk

Netværksdiagram

Alle eleverne laver et netværksdiagram, hvor de tegner sig selv i midten, og så beskriver de deres netværk ud fra dem selv. Det kan være familie, venner, skole, vigtige mennesker, og andre der er i deres liv og gør en forskel.

Hvis eleverne kan, er det også en god idé at beskrive netværkets netværk, altså folk i andres netværk, der kunne være behjælpelig i en eller anden sammenhæng. Derefter skal de beskrive deres netværk for hinanden.

Denne øvelse er god til at vise eleverne, at selvom det ikke nødvendigvis virker som om man har et stort netværk, så er det faktisk større end man lige regner med. Det er en meget visuel opgave.

Rollemodel

Alle elever sidder individuelt og tænker over, hvem der er deres rollemodel/ hvem de ser op til, og det kan være alle slags mennesker, nære relationer/ kendte. Herefter sidder eleverne og reflekterer over, hvorfor de ser op til lige netop dette menneske, og beskriver det herefter for resten.

Denne øvelse er god til at få eleverne til at reflektere over, hvilke værdier de har, og hvilke værdier de mennesker, der fascinerer dem har, for at give dem en idé om, hvad de ser efter/godt kan lide ved netop deres rollemodel.

Denne øvelse er god til at få eleverne til at reflektere over, hvilke værdier de har.