Øvelse – teamkompetence

Spaghetti skumfidus tårn udfordring

Dette er en teambuilding opgave hvor eleverne deles op i små grupper med op til 5 i hver. Alle grupper får en pakke skumfiduser og en pose spaghetti til rådighed. Sæt herefter et stopur til 18 minutter, og så gælder det om for grupperne at få bygget så højt et tårn som muligt, med kun de udleverede materialer til rådighed. Den med det højeste tårn der kan stå selv vinder.

Denne øvelse er en øvelse der træner eleverne i at arbejde sammen. Her er de nød til at bruge nogle af de egenskaber der er med til at sætte en solid gruppementalitet; kommunikation, empati for andres idéer og ikke mindst at samarbejde omkring opgave

Ligeværdighed

Alle tager en gul post-it og skriver et navn helt uden accosiationer. Det kan være alt fra farvenavne a la hr. Grøn til blomsternavne som f.eks. Viol. Sæt lappen på jeres bryst. Fra nu af tiltaler man KUN hinanden med dette navn.

På denne måde får man (ihvertfald overfladisk) fjernet de kendte skel imellem hinanden.”
Dette er en måde at udligne alle på i et teamsamarbejde hvor man er sat sammen på tværs af eventuelle hirakiske forskelle. På denne måde kommer alle i øjenhøjde med hinanden og kan skabe et trygt miljø for de deltagende så der bliver gjort plads til forskellige tanker og idéer.

Dette er en øvelse der træner den måde man har tendens til at tænke på i form af negativitet.

Den gravide slange

Deltagerne inddeles i små hold. Hold får bløde bolde udleveret. Hvert hold får en bold mindre end der er deltagere på holdet. Deltagerne skal holde boldene mellem ryg og mave på alle holdmedlemmerne på en række. deltagerne skal holde boldene uden at de bruge hænderne. Så holdmedlemmerne skal skal gå tæt på hinanden! Holdene skal nu bevæge sig gennem en bane uden at tabe deres bolde. Taber et hold en bold eller bruges der hænderne, så skal holdet tilbage til start og begynde forfra. Det første hold over målstregen vinder.

Tip: De bløde bolde kan erstattes med balloner.

Øvelsen er taget direkte fra: http://www.idespejd.dk/den-gravide-slange1

Løft en kop

Øvelsen kræver at man har 6 plastik kopper, en elastik og fire snore på hver ca. 60 cm. Herefter stiller man de 3 kopper med bunden op, lige ved siden af hinanden, de tre andre med bunden ovenpå den nederste bund, så de står modsat. Så gælder det om for eleverne at flytte rundt på de øverste kopper, så man til sidst står med et tårn. Dette gøres ved at elastikken, hvor de fire snore er bundet fast i, bliver brugt som redskab ved at henholdsvis trække og give lidt slip i snorene.

Denne øvelse er god da det kræver at man kan kordinere i forhold til hinanden, at man snakker sammen i forhold til hvor meget og hvor lidt man skal hive, samt forsigtighed så de resterende kopper ikke falder ned. De får trænet kommunikation, samarbejde og forståelse for hvordan andre arbejder.

Har du en idé, du gerne vil dele med os? Send os en besked.

10 + 13 =