Her venter en masser inspiration på dig

Bøger er som sporvogne, der kommer stadigvæk én til“, siger Storm P.
Det gælder også litteratur, links og videoer om kreativitet, innovation og entreprenørskab.

Her i bogreolen har vi samlet en række af de materialer, som vi bruger som teorigrundlag eller som inspiration til praksistiltag i den daglige undervisning i folkeskolen.

Bogreolen er inddelt i bøger og videoer. Til højre er der links, som fører frem til artikler eller relevante hjemmesider.

Er der noget, du gerne vil dele på siden?

Send da en mail til chasc@vejle.dk med link eller ISBN-nummer på bogen, så lægger vi det ind.

open quote Bøger er som sporvogne, der kommer stadigvæk én til… close quote

Storm P.

Innovation og entreprenørskab er et tværgående tema i folkeskolen. Eleverne skal udvikle innovative og entreprenante kompetencer, så de kan anvende deres personlige, faglige og sociale ressourcer.

Innovation og entreprenørskab er orienteret mod varierende og praksisorienterede undervisningsformer. Der er fokus på elevernes kompetencer til at skabe, udvikle og handle. Innovation og entreprenørskab lægger vægt på elevernes proces og evne til at organisere, kommunikere og samarbejde.

Fra “Innovation i folkeskolen”.

Alle
Bøger
Videoer
Modeller

Kreativitet er afledt af det latinske ord creare, at skabe. Det vil sige at frembringe noget nyt – at få noget til at eksistere, der ikke var før.

Men det er ikke alt nyt, der er kreativt. Kreativitet indebærer en værdiforstilling om, at det nye også skal være væsentlig og betydningsfuld for andre.

Fra “Testa, A.2011; Tanggaard, L.2004; Amabile, T.M. 1996”.

Forskning